Stine Deja står bag det femte bidrag til Mit Museum. Her stiller hun moduler og udtryk, man genkender fra hendes egne værker, til rådighed for os allesammen. Ved at bruge de computergenererede kropsdele og proteser, hun har skabt, får vi således mulighed for at lave vores egne surrealistiske og science fiction-agtige collager.
Deja arbejder i krydsfeltet mellem biologi og teknologi, mellem virkeligt og virtuelt. Ved at invitere os indenfor i sit univers giver hun os nu mulighed for at udforske dette felt nærmere. For i Mit Museum kan vi eksperimentere med selve den menneskelige anatomi og skabe væsner og livsformer, der nok er fri fantasi i dag, men som måske bliver til virkelighed i morgen.
Sådan kommer du igang
Du kan finde Stine Dejas elementer i mappen her.
Se videovejledningen her for at komme igang:
Vær med på Mit Museum / sådan bidrager du
Når du har lavet et billede, som du gerne vil dele med Esbjerg Kunstmuseum, kan du gøre det fra denne side https://www.eskum.dk/mit-museum-uploads/
Se hele udstillingen her
Se hvordan du uploader i denne videovejledning:
Om Stine Deja
I sine værker kombinerer Deja elementer fra videnskabelig forskning og ren fiktion, så det velkendte og det urovækkende smelter sammen. På den måde udfordrer og aktiverer hun både beskuerens viden og forestillingsevne. Gennem hendes kunst forenes high-tech med store eksistentielle og almenmenneskelige temaer, så vi får øjnene op for teknologiens afgørende betydning for vores liv og det perspektiv, vi har på verden.
Stine Deja er repræsenteret i Esbjerg Kunstmuseums samling med videoskulpturen Crisp(r) Creatures fra 2021. Hun skabte værket specielt til udstillingen Wunderkammer 3 – DNArt, som var sidste del af museets store, flerårige udstillings- og forskningsprojekt Wunderkammer. Værket blev bl.a. til under inspiration af DNA-forskningens landvindinger og et fokus på livets store spørgsmål: Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvor er vi på vej hen?