Hvordan kan museumsgæsterne komme i clinch med kunsten på nye måder? Hvordan kan det lystfyldte og personlige engagement fremmes? Og hvordan kan museumsbesøget forlænges hjem i stuen eller ud i byens rum?

Nedenfor kan du hente inspiration til forskellige, personlige indgange til kunsten, der kombinerer erfaringerne fra museets veldefinerede, publikumsinvolverende profil med nye, digitale muligheder.

MIT MUSEUM

Vær med i et kunstnerisk eksperiment!

– det er slet ikke så svært at blive en del af Mit Museum-familien.

Mit Museum er et tilbud fra Esbjerg Kunstmuseum, hvor du får retten til at arbejde videre på et originalt oplæg fra en kunstner med tilknytning til museet. Du får således en unik mulighed for at arbejde videre på ’net art multiples’ og dermed skabe dine egne billeder sammen med professionelle kunstnere.

Med Mit Museum udvikler udstillingsaktuelle kunstnere og kunstnere, der er repræsenterede i samlingen, multiples direkte til platformen her på siden. Med formatet integreres værk og formidling, produktion og fortolkning, museum og dagligstue. Ideen er nemlig at gøre dig til aktiv medskaber af små værker efter kunstnernes anvisninger – værker, der både kan præsenteres online og hænges op derhjemme, så du med tiden kan skabe dit eget lille museum. Men hvilke overvejelser skal man gøre sig i en sådan kreativ proces? – hvilke valg skal du træffe, og på hvor mange måder kan en enkelt kunstnerisk idé foldes ud?

Find Mit Museum her

Mit Museum er finansieret af Bikubenfonden.

Virtuelt laboratorium

På Esbjerg Kunstmuseum arbejdes der vedholdende med at skabe nye rammer for meningsfyldte og blivende æstetiske oplevelser. Med et besøg på det virtuelle museum kan du komme i nærkontakt med værker fra museets samling og få smagsprøver på eksperimenterne i museets æstetiske laboratorium. Du kan bl.a. opleve anderledes, interaktive introduktioner til kunstværker og selv eksperimentere i krydsfeltet mellem billedkunst og naturvidenskab eller musik. Hvad sker der f.eks. med din oplevelse, når du får mulighed for at sætte lyd til et kunstværk eller ændre baggrundsfarven for et maleri?

> eskum.dk/detvirtuellemuseum

Det virtuelle museum er pt under opgradering.

EVAs ARV

Vil du med tværs over USA sammen med Eva Merz og American Indian Movement? Vil du med hjem til Eva i Københavns Pisserende i 1990’erne? Vil du være med til at følge i Evas fodspor?

Forfatter, kunstner og dokumentarist Jutta Marie Jessen står bag podcasten Evas arv om Esbjerg-fotografen, kunstneren og velgøreren, Eva Merz. Podcasten handler om Eva, men den handler i høj grad også om at gå – om at gå i andres fodspor, om at finde sin egen vej og om at foretage både en indre og en ydre rejse.

Evas arv blev lanceret i Esbjerg i efteråret 2021, og Esbjerg Kunstmuseum var vært: Vi opfordrede alle til at snøre vandreskoene og gå med ud på en opdagelsesrejse. Med Eva i ørerne gik vi således sammen gennem byen og lyttede til hendes fortælling. Vandringen varede et par timer, men der er indlagt små pauser med saltfisk og elefantøl undervejs. Vi sluttede af på museet med en rejemad…

I podcasten får man et indblik i Eva Merz’ liv, i hendes gamle breve, i hendes interesse for indfødte amerikanske folk, i hendes familie og den omfattende arv, hun forvalter. Men podcasten handler også om de store spørgsmål i livet, som vi alle søger svar på. Der er på den måde tale om en både indre og ydre dannelsesrejse, som vedrører os alle sammen.

Find Evas arv hvor du ellers lytter til dine podcasts eller følg linket her:

Se den rute, som Eva havde udvalgt til lanceringen af podcasten her:

Evas arv er udgivet på produktionsselskabet Rakkerpak.

Evas arv er støttet af Statens Kunstfond.

Bike Art Tour

Et besøg på Esbjerg Kunstmuseum giver garanti for store og overraskende kunstoplevelser, men det offentlige rum uden for museet er også fyldt med kunst af høj kvalitet, der bare venter på at blive oplevet. Med Bike Art Tour-app’en har man nu mulighed for at udforske en kurateret cykelrute, der leder én rundt til ti kunstværker i Esbjerg. På Esbjerg Kunstmuseum er der lang tradition for at nedbryde murene og gribe ud mod folk dér, hvor de færdes, og bringe kunsten tættere på den enkeltes liv og hverdag. Men ved du egentlig, hvor meget god kunst, der findes i Esbjerg? Og har du lagt mærke til kunsten dér, hvor du færdes til daglig?

> https://kunsthalcharlottenborg.dk/da/aktuelt/2020/05/20/kunsthal-charlottenborg-lancerer-ny-cykelrute-til-kunst-i-samarbejde-med-esbjerg-kunstmuseum/

Samarbejdspartner: Kunsthal Charlottenborg