Hvordan kan museumsgæsterne komme i clinch med kunsten på nye måder? Hvordan kan det lystfyldte og personlige engagement fremmes? Og hvordan kan museumsbesøget forlænges hjem i stuen eller ud i byens rum?

Nedenfor kan du hente inspiration til forskellige, personlige indgange til kunsten, der kombinerer erfaringerne fra museets veldefinerede, publikumsinvolverende profil med nye, digitale muligheder.

MIT MUSEUM

Vær med i et kunstnerisk eksperiment!

– det er slet ikke så svært at blive en del af Mit Museum-familien.

Mit Museum er et tilbud fra Esbjerg Kunstmuseum, hvor du får retten til at arbejde videre på et originalt oplæg fra en kunstner med tilknytning til museet. Du får således en unik mulighed for at arbejde videre på ’net art multiples’ og dermed skabe dine egne billeder sammen med professionelle kunstnere.

Med Mit Museum udvikler udstillingsaktuelle kunstnere og kunstnere, der er repræsenterede i samlingen, multiples direkte til platformen her på siden. Med formatet integreres værk og formidling, produktion og fortolkning, museum og dagligstue. Ideen er nemlig at gøre dig til aktiv medskaber af små værker efter kunstnernes anvisninger – værker, der både kan præsenteres online og hænges op derhjemme, så du med tiden kan skabe dit eget lille museum. Men hvilke overvejelser skal man gøre sig i en sådan kreativ proces? – hvilke valg skal du træffe, og på hvor mange måder kan en enkelt kunstnerisk idé foldes ud?

Find Mit Museum her

Mit Museum er finansieret af Bikubenfonden.

Virtuelt laboratorium

På Esbjerg Kunstmuseum arbejdes der vedholdende med at skabe nye rammer for meningsfyldte og blivende æstetiske oplevelser. Med et besøg på det virtuelle museum kan du komme i nærkontakt med værker fra museets samling og få smagsprøver på eksperimenterne i museets æstetiske laboratorium. Du kan bl.a. opleve anderledes, interaktive introduktioner til kunstværker og selv eksperimentere i krydsfeltet mellem billedkunst og naturvidenskab eller musik. Hvad sker der f.eks. med din oplevelse, når du får mulighed for at sætte lyd til et kunstværk eller ændre baggrundsfarven for et maleri?

> eskum.dk/detvirtuellemuseum

Det virtuelle museum er pt under opgradering.

ART Speaks of YOU

ART speaks of YOU er en personlig kunstguide med fem trin til tankevækkende kunstoplevelser. Du behøver ikke at vide noget om kunst på forhånd. App’en guider dig trin for trin ind i et værk, du vælger, fordi det taler til netop dig – du er således medskaber af din egen oplevelse samtidig med, at du har en virtuel, personlig guide med. Undervejs kan du opleve, at det værk, du har valgt, ikke alene taler til, men også om dig og dine personlige ressourcer, styrker og livsværdier. Har du i grunden før tænkt over, hvilken rolle kunst spiller i dit liv? Og vidste du, at kunsten kan bruges til at blive klogere på dig selv?

> www.artspeaksofyou.com

Samarbejdspartner: Gitte Lønstrup Dal Santo

Bike Art Tour

Et besøg på Esbjerg Kunstmuseum giver garanti for store og overraskende kunstoplevelser, men det offentlige rum uden for museet er også fyldt med kunst af høj kvalitet, der bare venter på at blive oplevet. Med Bike Art Tour-app’en har man nu mulighed for at udforske en kurateret cykelrute, der leder én rundt til ti kunstværker i Esbjerg. På Esbjerg Kunstmuseum er der lang tradition for at nedbryde murene og gribe ud mod folk dér, hvor de færdes, og bringe kunsten tættere på den enkeltes liv og hverdag. Men ved du egentlig, hvor meget god kunst, der findes i Esbjerg? Og har du lagt mærke til kunsten dér, hvor du færdes til daglig?

> https://kunsthalcharlottenborg.dk/da/aktuelt/2020/05/20/kunsthal-charlottenborg-lancerer-ny-cykelrute-til-kunst-i-samarbejde-med-esbjerg-kunstmuseum/

Samarbejdspartner: Kunsthal Charlottenborg