Esto es malo
dette er ondt

9. juni 2020 – 10. januar 2021

I 1959 skabte Richard Mortensen maleriet Esto es malo. Maleriet, der er et centralt værk i Esbjerg Kunstmuseums samling, tager udgangspunkt i en radering med samme titel fra serien Krigens rædsler som den verdensberømte spanske kunstner Francisco Goya udførte i årene 1810-20.

Meget mere Mortensen
– med flere

9. juni 2020 – 10. januar 2021

Esbjerg Kunstmuseum rummer en af de største samlinger af Richard Mortensens værker. De har aldrig tidligere været vist sammen. I anledning af udstillingen Esto es malo – dette er ondt på museets 1. sal kan en stor del af dem opleves i en helt ny præsentation. Her får man en unik mulighed for at se Mortensens malerier, tegninger, collager og serigrafiske tryk fra seks årtier side om side.

SESAM – SESAM

Eric Andersen

2. november 2020 – 3. marts 2021

De fleste kender den eventyrlige trylleformular fra Brødrene Grimm eller 1001 Nats Eventyr. Men det er formodentlig de færreste, der har forbundet den med de tomme butikslokaler i Esbjerg Midtby. Det laver intermediakunstneren Eric Andersen nu om på i anledning af Esbjergs Håbeperiode 2020.

Kontrapunkt

– samlingen i perspektiv

Juni 2020 –

Titlen til denne præsentation af samlingen er hentet i musikkens verden, hvor den kontrapunktiske teknik består i at føje en eller flere modstemmer (kontrapunkter) til en melodi.