Den første kunstner, som har udviklet en multiple til Mit Museum er Christian Skeel. Med sit bidrag lægger han op til, at alle kan give deres egne personlige fotografier et nyt, kunstnerisk udtryk. Ved hjælp af programmet ImageDivider kan man tegne en maske oven på et billede fra sit fotoarkiv. Hvert felt i masken omdannes til en farve, der opstår, når programmet beregner gennemsnittet af alle de farver, som var inden for det pågældende felt i det oprindelige fotografi.

På den måde kan man omdanne et foto fra sommerferien eller familiesammenkomsten til et interessant, abstrakt billede med overraskende optiske virkninger. Og hvert foto kan bearbejdes igen og igen – det ændrer nemlig fuldstændig karakter alt afhængig af, om man laver sin maske som en masse små kruseduller eller som store bløde streger.

Sådan kommer du igang

Hent først Christian Skeels billedprogram ImageDividerProgrammet kan hentes til pc og mac-computere.

Programmet kan ikke benyttes på iPads og chromebooks. 

Hvis du bruger Mac, klik her.

Hvis du bruger PC, kan du hente programmet her: https://sensuallogic.com/apps

Se hvordan du gør i denne videovejledning:

Sådan bruger du ImageDivider

Lær programmet godt at kende med disse enkle videovejledninger:

Prøv Christian Skeels udvalgte masker

I stedet for at tegne dine egne masker, kan du eksperimentere med nogle af de logaritmiske masker, som Christian Skeel har udvalgt.

Som noget helt særligt stiller Christian Skeel også nogle af sine egne værker til rådighed for dine eksperimenter. Hent en af gengivelserne via linket nedenfor og omdan et af hans ekspressive, delvist forestillende malerier til dit eget geometrisk-abstrakte billede.

Der lægges således op til, at man bemærker forskellene mellem de færdige resultater og ser, hvad der sker, når man tager afsæt i hhv. et privat snapshot og et kunstværk, hvor farver, komposition og strukturer er defineret på forhånd.

Værkerne er blevet til inden for de seneste 10-20 år og er ikke betitlede, da de endnu ikke har været udstillet.

Hent maskerne her.

Hent malerierne her.

Se hvordan du kan arbejde med dem i videovejledningen her:

Vær med på Mit Museum / sådan bidrager du

Når du har lavet et billede, som du gerne vil dele med Esbjerg Kunstmuseum, kan du gøre det fra denne side https://www.eskum.dk/mit-museum-uploads/ 

Se hele udstillingen her

Se hvordan du uploader i denne videovejledning:

 

Om Christian Skeel

Christian Skeel arbejder bl.a. i krydsfeltet mellem fotografi og abstraktion. I sine værker har han i flere tilfælde twistet og morfet fotografiske gengivelser af vores omverden, så det, vi troede, vi kendte, er blevet delvist opløst i nye, overraskende udtryk. Det er bl.a. denne kunstneriske praksis, man selv kan få et indblik i og eksperimentere med i Mit Museum.

Christian Skeel har udstillet flere gange på Esbjerg Kunstmuseum og er repræsenteret i samlingen med en række store værker, som er skabt i samarbejde med hans kunstneriske makker gennem mange år, Morten Skriver. Det drejer sig bl.a. om den populære duftinstallation Wittgensteins have, det store interaktive værk Split Second og det smukke, forunderlige vandtempel Dråber der falder i vand.