Ruth Campau er den fjerde kunstner, som bidrager til Mit Museum. Her lægger hun nogle af sine farvebaner og strøg frem til brug for deltagernes egne eksperimenter. Ved at manipulere Campaus maleriske gestus, skrue op eller ned for gennemsigtigheden, ændre farvetonerne og måske indsætte et selvvalgt motiv får man mulighed for at give hendes udtryk et helt personligt præg.

Ruth Campau er maler i et udvidet felt. Hun maler i rum og udfordrer en gængs skala for maleriet. Hun bruger ofte en kost i stedet for en pensel og påfører transparente akrylplader lange, præcise strøg og skaber på den måde maleriske installationer. Som medskaber i Mit Museum kan man nu selv lege med skala og farvelag og dermed forme sine egne, billedlige rumligheder.

Sådan kommer du igang

Du kan finde Ruth Campaus fritlagte strøg som en samlet fil i mappen her.

Se videovejledningen her for at komme igang:

Vær med på Mit Museum / sådan bidrager du

Når du har lavet et billede, som du gerne vil dele med Esbjerg Kunstmuseum, kan du gøre det fra denne side https://www.eskum.dk/mit-museum-uploads/ 

Se hele udstillingen her

Se hvordan du uploader i denne videovejledning:

 

Om Ruth Campau

Ruth Campaus værker fremstår umiddelbart enkle, men er samtidig rumligt komplekse. Farven er hendes primære virkemiddel, og selve strøget fungerer ofte i sig selv som det kunstneriske ’indhold’. På den ene side er udtrykket industrielt og cool, mens det på den anden er både sanseligt og vibrerende. Omgangen med hendes værker er derfor en fysisk oplevelse – og Campau står da også bag mange store, offentlige rumudsmykninger.

Campau har bidraget til adskillige udstillinger på Esbjerg Kunstmuseum. Hun er desuden repræsenteret i samlingen med flere værker: I den store installation Mirage fanges vi ind i et både smukt og foruroligende, splintret spejlbillede af verden, mens skulpturen R folder, spejler og farver rummet omkring sig. Gæster på museet vil også kende The Well,der bag de transparente, gule strøg gemmer på et alternativt, socialt mødested.