Bastard – Claus Carstensens samling

3. oktober 2015 – 17. januar 2016

Udstillingen viste en omfattende præsentation af kunstneren Claus Carstensens samling af både egne og andre kunstneres arbejder, installeret side om side med udvalgte værker fra museets velrenommerede samling. Bastard var en form for metaudstilling, der samlede de mere end 70 mindre udstillinger, som Carstensen gennem flere år har præsenteret i sit eget showroom under titlen Shibboleth. Hans samling spænder over alt fra malerier og fotografier til kitsch og arkivalier, indforståede udvekslinger mellem kunstnerkolleger og umiddelbart besynderlige objekter med en personlig historie og betydning for ham.
Men hvad siger hele denne samling om Claus Carstensen som kunstner? Hvilken betydning har kunstnerens blik for den samlede udstilling? Og hvilke sammenhænge er der mellem Carstensens og museets samling? Det var blot nogle af de forhold, man ved selvsyn kunne opleve på udstillingen, der greb ind i hele museet.

Udstillingen blev anledning til en større mediestorm på museet.

Som supplement til udstillingen udgav museet i 2017 bogen Shibboleth, der viser hvordan Carstensens omfattende samling blev præsenteret i 76 mindre udstillinger i kunstnerens eget showroom mellem 2010 og 2015. Med bogudgivelsen forbliver vinduet ind til Carstensens ellers ikke-offentligt tilgængelige samling åbent – selv efter, at både museumsudstillingen af kunstnerens egne, mindre konceptpræsentationer er lukkede.
Bogen kan købes i museumsbutikken. Find et uddrag her.