What Am I Doing Here?

28. sep. 2013 – 12. jan. 2014

Gruppeudstilling med internationale samtidskunstnere, kurateret af Nina Saunders og Ernesto Spinelli

Maj-Britt Boa (DK), Christopher Clack (UK), Luke Fowler (UK), Joseph L. Griffiths (AU), Marianne Grønnow (DK), Kenny Hunter (UK), Tomas Lahoda (DK), June Leaf (UK), Christian Lemmerz (DK), Frodo Mikkelsen (DK), Polly Morgan (UK), Matthias Müller (D), Kai Nielsen (DK), Jaakko Niemelä (SF), Grayson Perry (UK), Tomas Saraceno (AG), Nina Saunders (UK), Mikala Valeur (DK), Mark Wallinger (UK) og Paul Winstanley (UK).

Kunst i kontekst var titlen på et omfattende udstillings- og forskningsprojekt over flere år, der gennem fire udstillinger forbandt billedkunsten med hverdagslivet og satte oplevelsen af kunst ind i forskellige videnskabelige perspektiver.
Kunstudstillinger præsenterer i almindelighed billedkunst i et kunsthistorisk, kunstvidenskabeligt eller tematisk perspektiv. Med projektet Kunst i kontekst undersøgte vi, hvordan publikum modtager kunst, når den i stedet bliver præsenteret med rod i forskellige videnskabelige områder, som billedkunsten har været nært forbundet med gennem kunstens historie. I modsætning til kunstvidenskaben dækker disse videnskaber hver især over områder, som vi alle har erfaringer med. Kunsten blev således i dette projekt  præsenteret i sammenhænge, der refererede direkte til den enkelte museumsgæsts daglige liv.
Hvor kunsten i de tre første udstillingsprojekter blev sat i forbindelse med det religiøse og åndelige, med sprog og tænkning og med naturens elementer, blev den i den fjerde og sidste udstilling bragt i nærkontakt med menneskets eksistens og mentale liv.
Udstillingen, der fyldte hele museets særudstillingsareal, blev kurateret af den anerkendte dansk-engelske kunstner Nina Saunders og professor i eksistentiel psykoterapi Ernesto Spinelli. Fra hvert deres faglige udgangspunkt havde de i fællesskab udvalgt og sammensat en lang række værker af internationale samtidskunstnere.
Udstillingen havde også en satellit på museets forplads, og der blev udgivet et katalog, som man kan finde et uddrag af her. Kataloget kan købes i museumsbutikken.