Ny Carlsbergfondet støtter atter Esbjerg Kunstmuseum med fornem donation

Det glæder os at dele nyheden om generøs støtte fra en af de store, toneangivende danske fonde, Ny Carlsbergfondet.

Efter ansøgning har fonden muliggjort erhvervelsen af hele fire vigtige værker af den markante billedkunstner Finn Reinbothe.

Sammen med disse værker ønsker kunstneren selv at donere yderligere syv arbejder, og samlet set vil alle disse værker udgøre en markant repræsentation af Reinbothe i dansk museumsregi.

Direktør for Esbjerg Kunstmuseum, Inge Merete Kjeldgaard siger: ”Mange af Finn Reinbothes værker er stedsspecifikke, og ofte eksisterer de kun i udstillingsperioden for derefter at blive afmonteret og indgå i nye sammenhænge. Derfor er mange af hans værker kun gengivet i bøger. Men med de nye erhvervelser vil vi som museum kunne dokumentere, præsentere og forske i denne væsentlige kunstners arbejde. Det anser jeg for at være af meget stor betydning. Jeg er derfor ualmindelig taknemmelig for, at Ny Carlsbergfondet igen har valgt at vende blikket helt mod vest og bakke op om kunstmuseet i Esbjerg.”

Finn Reinbothe (f. 1953) er en ener i dansk kunst og har haft stor betydning for mange yngre kunstnere. Med lige dele humor og filosofisk indsigt udforsker han vedholdende forholdet mellem kunst og virkelighed – mellem virkeligheden og vores repræsentation af den. Kort sagt, hvordan vi får verden og dens fænomener til at afgive betydning.

Reinbothe har modtaget en lang række flotte anerkendelser, bl.a. Eckersberg Medaljen, Thorvaldsen Medaljen og Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Finn Reinbothe var aktuel med en anmelderrost soloudstilling på Esbjerg Kunstmuseum i 2022. I forbindelse med udstillingen blev der udgivet et omfattende bogværk, der ligeledes fik støtte af Ny Carlsbergfondet.