Ib Geertsen – Svævende tegn

21. januar – 25. marts 2001

Udstillingen Svævende tegn præsenterede for første gang et større udvalg af Ib Geertsens mobiler som én samlet installation, der satte hele udstillingssalen i bevægelse.

Modsat den klassiske skulptur er mobilen defineret ved selve sin bevægelse og eksisterer egentlig kun i kraft af den. Dermed aktualiserer mobilen i særlig grad to væsentlige grundvilkår – tid og rum. Det er energi fra omgivelserne, der sætter bevægelsen i gang, som uophørligt fremkalder nye billeder i en formernes dans gennem rummet.

Ib Geertsen havde sammen med museet organiseret mobilerne som netværk af næsten uendeligt mange kombinationsmuligheder i udstillingssalen. Derefter var det op til den enkelte at deltage i mobilernes uafbrudte tilblivelsesproces og fuldende dem. Således kom kunstoplevelsen og fortolkningen i fokus som en personlig og kreativ proces. Dette væsenlige aspekt blev yderligere understreget ved, at mobilerne blev præsenteret som netop én samlet installation, man skulle træde ind i og involvere sig i. Og således pegede udstillingen samtidig på den store betydning, Ib Geertsen har haft for mange af yngre installationskunstnere.

Læs mere i museets tidsskrift, Expo nr. 6