Luminous Spaces

14. juni – 7. september 2014

Olafur Eliasson (DK/IS), Tobias Rehberger (D), Ann Lislegaard (DK/N) , Erik A Frandsen (DK)

For at markere og fejre indlemmelsen af Tobias Rehbergers fantastiske installation Infections i samlingen, satte vi sommeren over fokus på værker, der kredser om lys og rum.
Hvordan konstrueres rum? Hvordan defineres rum? Hvordan opleves det? Hvordan påvirkes et rum af vores tilstedeværelse? Hvordan erindres rum? Og hvad har lys og rum med hinanden at gøre? Det var blot nogle af de spørgsmål, som blev rejst, da Rehbergers installation blev sat ind i en sammenhæng med andre værker fra samlingen af hhv. Olafur Eliasson, Ann Lislegaard og Erik A. Frandsen.
Infections består af 23 velcro-lamper, men det er i lige så høj grad de billedskabende skyggeformationer, som lamperne skaber på gulv og vægge, der er med til at definere værket. Skyggerne ændrer sig med vores bevægelser mellem de lavthængende lamper og bliver således til levende billeder, der bestandig omskaber rummet og samtidig lader os sanse tiden. Rehbergers værk blev fornemt suppleret af Olafur Eliassons store installation Light Extension fra 2002, der også inddrager beskueren og sætter fokus på, hvordan vi konstruerer og perciperer rum. Foruden disse to, store rumlige værker fik udstillingsgæsten også mulighed for at opleve Ann Lislegaards fine, lille levende billede Room with a view fra 2002 og Erik A. Frandsens dragende Ghost fra 2001
Tobias Rehberges værk blev skabt direkte til museets netop afsluttede udstilling Colour me in, og erhvervelsen er finansieret af Ny Carlsbergfondet.