Kontrapunkt II

26. september 2009 – 17. januar 2010

Maiken Bent, Kristian Devantier, Nicolai Howalt, Astrid Kruse Jensen, Mie Mørkeberg, Torben Ribe, Christian Vind, Troels Aagaard og Hans Sydow

Med udgangspunkt i de samme otte hovedværker fra samlingen, som dannede udgangspunkt for sommerudstillingen 2009 (Kontrapunkt), havde museet inviteret otte yngre billedkunstnere og en komponist. Udfordringen for kunstnerne var at skabe nye værker eller at udvælge værker fra deres egen produktion, som i særlig grad både fortætter og udvider den forbindelse de har til det værk, de via museet var blevet koblet til.

Fx var Troels Aagaard blevet bedt om at forholde sig til et maleri af Richard Mortensen, mens Maiken Bent skulle kommentere en af Thomas Bangs installationer. Udstillingen forenede på den måde formidlingen af samlingen og den nye kunst.

Den kontrapunktiske forbindelse mellem de nye og de ældre værker blev udbygget til også at omfatte musik. Komponist og lydkunstner Hans Sydow havde således skabt nye lydværker til de samme otte værker fra samlingen, som billedkunstnerne hver især havde forholdt sig til.