SESAM – SESAM

Eric Andersen

2. november 2020 – 3. marts 2021

Hvert år d. 2. november indvies Esbjergs unikke Håbeperiode indstiftet af Eric Andersen i samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum. Og hvert år siden 2001 har han iscenesat sine tre Pandora-værker fra museets samling på fortsat nye måder. Under Håbeperioden retter Eric Andersen vores opmærksomhed mod håbet ved på overraskende vis at inddrage publikum i sine installationer – og både museumsgæsterne og Pandora har oplevet lidt af hvert gennem tiden. Bl.a. har Pandora været indespærret i den gamle arrest og ophængt på magtfulde mænds kontorer – man har sågar kunnet sove med hende på flere af byens store hoteller.

Værkerne tager udgangspunkt i den antikke myte om Pandoras æske, der indeholdt ondskab og elendighed. Pandora lettede på æskens låg og lukkede alt dette ud i verden. Kun håbet blev tilbage, og det har siden været et af menneskets grundvilkår.

I 2020 ønskede Eric Andersen at sætte håbet i forbindelse med de tomme butikslokaler i Kongensgade. Et ønske som mange delte netop da. Med både humor, poesi og skarpsindighed flyttede han Pandora ud af museet – og hvem ved, måske blev lokalerne ganske hurtigt lejet ud, da håbet blev lukket ind?

I løbet af Håbeperioden kan alle formulere og udveksle håb på det virtuelle Håbested: https://www.facebook.com/H%C3%A5bested-2020-568355653311297