Connexions

2. oktober 2010 – 9. januar 2011

William Anastasi, Eric Andersen, Thomas Bang, Dove Bradshaw , Claus Carstensen, Rui Chafes, Olafur Eliasson, Erik A. Frandsen, Claus Jensen, Per Bak Jensen, Anita Jørgensen, Michael Kvium, Thorbjørn Lausten, Christian Lemmerz, Ann Lislegaard, Kirstine Roepstorff, Tómas Saraceno, Nina Saunders, Peter Nansen Scherfig og Skeel & Skriver.

Esbjerg Kunstmuseums 100 års jubilæum kulminerer med en udstilling, hvor i alt tyve internationale kunstnere hylder museet. Som
titlen indikerer er udstillingen baseret på de mange frugtbare relationer, der i årenes løb er opstået mellem museet og kunstnerne med kunsten som omdrejningspunkt.

Kunstnerne bidrager alle med værker, som de mener, peger på karakteren af deres forbindelse til Esbjerg Kunstmuseum. I mange tilfælde har kunstnerne valgt at præsentere helt nye, intense værker – der både
peger tilbage på den fælles historie og viser det ypperste i deres produktion frem til nu.

Udstillingen er installeret på en spændingsfyldt måde, så omdrejningspunktet ikke kun er kunstnernes forbindelse til museet, men også de mangetydige og overraskende visuelle forbindelser værkerne i mellem og på tværs af rummene.

Alle de deltagende kunstnere er repræsenteret med et eller flere værker i museets samling, flere af disse værker er tilmed skabt til Esbjerg Kunstmuseum. Samtidig repræsenterer de deltagende kunstnere tilsammen modernismens markante hovedpositioner, som også museets velrenommerede samling rummer. På den måde er udstillingen på én gang et kalejdoskopisk udsnit af vores egen tids kunst og de traditioner, denne kunst bygger på.