Afsluttende udstilling for projektet Ens om kultur

Udstillingen åbnes tirsdag d. 29/11 kl. 13.00 i Musikhuset Esbjergs Teaterfoyer. Se invitationen her.

I sommeren 2022 startede et nyt samarbejde, hvor unge tilknyttet KORN180 får vedkommende oplevelser med kunst og skabende processer på både Esbjerg Kunstmuseum og Kulturskolen Esbjerg. Samarbejdet skal skabe rum for kreativitet og mental trivsel – og for at de unge får øje på nye muligheder hos sig selv og i deres nære omgivelser.

Vi har taget udgangspunkt i portrætgenren og ladet både kamera og de kreative processer komme helt tæt på de unge i tre forløb frem til november.

På Kulturskolen har vi arbejdet med analogt fotografi og været i mørkekammeret og fremkalde selvportrætter. Det har været et intenst forløb med fokus på processen, derfor er prøvestrimler og kontaktark også en del af udstillingen. På Kunstmuseet har vi i mødet med både portrætter og andre typer kunstværker delt vidt forskellige personlige opfattelser og ideer. Vi har tegnet os selv i blinde, skabt surrelle portrætcollager og kortlagt vores hjerner og typiske bevægelser.

Gennem åbne samtaler om kunst og øvelser i værkstedet med ganske få regler, er der opstået rum for at udtrykke noget på helt andre betingelser end vanligt. Og for at turde sætte nye ord og billeder på sig selv.

Undervejs har vi lavet vinduesudstillinger i tommer butikslokaler i Kongensgade, og denne sidste udstilling samler alle de billeder, der er blevet skabt undervejs.

Udstillingen kan ses til d. 13. december 2022.

Projektet er støttet af Region Syddanmark og KFUMs Sociale Arbejde.