Vær med til at fejre billedkunsten når Esbjerg Kunstmuseum inviterer til Billedkunstens Dag onsdag d. 15. marts 2023 i samarbejde med Danmarks Billedkunstlærere. I år foregår arrangementet på Platformen, Gl. Novrupvej 14, 6705 Esbjerg Ø.

På Billedkunstens Dag d. 15. marts er forårets store særudstilling MATCH / Troels Aagaard + Ted Larsen endnu ikke åbnet. Vi kan derfor ikke invitere jer ind i kunstens rum på selve dagen. Til gengæld vil vi invitere jer ind i kunstnerens rum, nemlig i Troels Aagaards værksted.

Troels Aagaards billeder er fulde af farver, geometriske former og linier, og ofte leger han med, hvad et maleri overhovedet er. Han lader sine billeder fortsætte udover rammens kant og ud på vægge og gulve, eller ’snitter dem op’ og får dem til at bøje ud i rummet mod os.

Sammen med Troels laver vi en film, som giver jer levende indsigt i hans arbejdsprocesser. Den får I tilsendt på forhånd, så den kan inspirere jer til at lave forskellige øvelser og elementer som forberedelse til d. 15. marts. Når vimødes, skal vi igennem forskellige praktiske processer og valg, der giver os de brikker, der til sidst samles til et stort fælles værk på tværs af alle deltagende elever.

Vi samarbejder igen med billedkunststuderende på UC Syds læreruddannelse, som indgår både i idéudviklingen og afviklingen af Billedkunstens Dag. Samtidig tilbyder de at tage jer med rundt i udstillingen MATCH, når den er åbnet på Esbjerg Kunstmuseum fra d. 31. marts og frem. Hvornår og hvordan det skal foregå aftales med den enkelte klasse.

Hvor: Platformen (hallen), Gl. Novrupvej 14, 6705 Esbjerg Ø.

Hvornår: Onsdag d. 15. marts 2022 kl. 9.00 – 13.00.

Tilmelding på mail boe@eskum.dk efter ‘først-til-mølle-princippet’.

En lærer kan kun tilmelde én klasse. Ideelt ønsker vi, at man deltager sammen med sin billedkunstlærer.