– EN INVITATION TIL ALLE KLASSER OG BILLEDKUNSTHOLD I ESBJERG KOMMUNE

FULDT BOOKET!

Vær med til at fejre billedkunsten når Esbjerg Kunstmuseum og Danmarks Billedkunstlærere inviterer til Billedkunstens Dag fredag d. 23. februar 2024 i samarbejde med UC SYD. Vi fejrer dagen i februar for at kunne tage jer med ind i den aktuelle udstilling ALBUM af Bjarke Regn Svendsen (udstillingen lukker d. 25. februar).

På vores Billedkunstens Dag skal vi med Bjarke Regn Svendsen ind i mindernes land. Til udstillingen ALBUM har han fundet inspiration i fotografier fra sine gamle familiealbums og omsat dem til underfundige malerier, der både er personlige og meget vedkommende. Han arbejder med motiver, beskæringer og farvesætning på en måde, der pirrer vores nysgerrighed, og som kan gøre os opmærksomme på, hvordan vi bruger billeder i dag, hvordan vi giver minder form, og hvad vores erindringer betyder for os som mennesker.

Vi laver et forberedelsessmateriale og en lille film, som I får tilsendt på forhånd. Heri finder I ideer til øvelser og overvejelser, der kan spore jer ind på dagens arbejde. Fredag d. 23. februar skal I besøge både udstilingen og vores store værksteder i foyeren, så vi til sidst kan skabe et stort fælles værk på tværs af alle deltagende elever. Vi slutter med en festlig fernisering!

Vi samarbejder igen med billedkunststuderende på UC Syds læreruddannelse, som indgår både i idéudviklingen og afviklingen af Billedkunstens Dag. Dermed er vi mange til at give jer en rigtig god dag, hvor vi sætter kunsten på landkortet!

Hvor: Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg

Hvornår: fredag d. 23. februar kl. 9.00 – 13.00.

Tilmelding på mail boe@eskum.dk efter ‘først-til-mølle-princippet’.

En lærer kan kun tilmelde én klasse. Ideelt ønsker vi, at man deltager sammen med sin billedkunstlærer.