Udstillinger / Kommende udstillinger


Thorbjørn Lausten

Wunderkammer 3

12. februar - 29. august 2021

 

Fernisering fredag den 12. februar 17.30-19

 

Det er livets store spørgsmål, der danner basis for Wunderkammer 3: Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvor er vi på vej hen?

Udstillingen er arrangeret sammen med DNA-forskerne Martin Sikora og Eske Willerslev. De arbejder med at udvinde viden fra livets usynlige, men samtidig mest fundamentale byggesten. Det DNA-materiale, som de undersøger fra f.eks. en tand, kan både afsløre detaljer om det individ, tanden stammer fra, og tilvejebringe viden om større populationer og folkevandringer. Men hvordan bliver denne viden vedkommende? Hvordan kan vi forholde os til det, vi ikke kan sanse? Og hvordan kan vi søge at forstå de dele af virkeligheden, vi ikke kan se? Det er spørgsmål, som udstillingen fremkalder.

 

Ved at forene forskernes resultater med den nyeste kunst vil Wunderkammer 3 give sådanne spørgsmål ny visuel form og gøre dem nærværende. I udstillingsrummet vil vi således både blive præsenteret for DNA-forskernes data og forskellige kunstneres fortolkninger af de samme data.

Ligesom Wunderkammer 1 og 2 bliver også den tredje udstilling i rækken en lystvandring drevet af nysgerrighed og overraskende opdagelser. Man vil bl.a. kunne opleve en 3D-printer printe et skelet af Homo Naledi, som levede for 200-300.000 år siden, filmiske fortolkninger af genetiske data og bio-kunstneres bud på, hvordan vi bliver i stand til at ændre på livets udvikling – alt sammen bundet sammen af en baldakin-agtig installation af knoglefund fra forhistorisk tid til i dag.

 


ESBJERG KUNSTMUSEUM • HAVNEGADE 20 • DK-6700 ESBJERG • T +45 7513 0211 • INFO@ESKUM.DK • ÅBENT TIRS - SØN 10-16.