Udstillinger / Særudstillinger 2015


 

Out of focus

Astrid Kruse Jensen

6. juni - 6. september

 

Erindringer og forestillinger, omgivelsernes poesi, virkelighedens uvirkelighed og tilstanden mellem drøm og vågen tilstand. Det er blot nogle af de forhold og fænomener, Astrid Kruse Jensen kredser om i sine fotografiske værker.

Gennem de senere år har Kruse Jensen bevæget sig væk fra de skarpe, mørke og kontrastfyldte nattebilleder og ind i et mere sårbart og diffust univers. Disse forhold understreges af, at billederne er taget med polaroid-kamera, der ikke rummer samme tekniske kapacitet som moderne udstyr. Tilmed har hun brugt gamle polaroider med delvist uvirksom kemi, som efterlader fotografierne slørede med skjolder og plamager. Der opstår på den måde en nær sammenhæng mellem tema og teknik, der i udstillingen, Out of Focus, blev udfoldet til også at omfatte materiale.

Som noget helt nyt valgte Kruse Jensen nemlig at projicere sine fotografier på og gennem florlette tekstiler, der hang ned fra loftet. På den måde opstod der et subtilt sammenfald mellem rum og værk, hvor fotografierne blev ét med rummets scenografi. Fotografierne fæstnede sig ikke længere ét sted, men blev projiceret gennem flere lag af stof, så man som beskuer kunne opleve værkerne i forskellige tilstandsformer, når man bevægede sig ind og ud af fokus.

 


 

 


ESBJERG KUNSTMUSEUM • HAVNEGADE 20 • DK-6700 ESBJERG • T +45 7513 0211 • INFO@ESKUM.DK • ÅBENT TIRS - SØN 10-16.