Udstillinger / Aktuelle særudstillinger


 

BASTARD - CLAUS CARSTENSENS SAMLING
3. oktober - 17. januar 2016

 

Efterårets store udstilling udgøres af en omfattende præsentation af kunstneren Claus Carstensens samling af både egne og andre kunstneres arbejder, installeret side om side med udvalgte værker fra museets velrenommerede samling. Udstillingen bliver en form for metaudstilling, der samler de mere end 70 mindre udstillinger, som Carstensen gennem flere år har præsenteret i sit eget showroom under titlen Shibboleth. Hans samling spænder over alt fra malerier og fotografier til kitsch og arkivalier, indforståede udvekslinger mellem kunstnerkolleger og umiddelbart besynderlige objekter med en personlig historie og betydning for ham.
Men hvad siger hele denne samling om Claus Carstensen som kunstner? Hvilken betydning har kunstnerens blik for den samlede udstilling? Og hvilke sammenhænge er der mellem Carstensens og museets samling? Det er blot nogle af de forhold, man ved selvsyn kan opleve på udstillingen, der griber ind i hele museet.
Udstillingen ledsages af en stor bogudgivelse, der også vil fungere som en form for bestandskatalog over Carstensens samling.
Titlen Shibboleth er inspireret af den franske filosof Jacques Derridas bog af samme navn. Shibboleth er det hebræiske ord for ‘aks’ og synonymt med ‘feltråb’ eller ‘løsen’.

 


ESBJERG KUNSTMUSEUM • HAVNEGADE 20 • DK-6700 ESBJERG • T +45 7513 0211 • INFO@ESKUM.DK • ÅBENT TIRS - SØN 10-16.