Udstillinger / Særudstillinger 2013


 

WHAT AM I DOING HERE?

Maj-Britt Boa (DK), Christopher Clack (UK), Luke Fowler (UK), Joseph L. Griffiths (AU), Marianne Grønnow (DK), Kenny Hunter (UK), Tomas Lahoda (DK), June Leaf (UK), Christian Lemmerz (DK), Frodo Mikkelsen (DK), Polly Morgan (UK), Matthias Müller (D), Kai Nielsen (DK), Jaakko Niemelä (SF), Grayson Perry (UK), Tomas Saraceno (AG), Nina Saunders (UK), Mikala Valeur (DK), Mark Wallinger (UK) og Paul Winstanley (UK). 

28. sep. 2013 - 12. jan. 2014

 

Gruppeudstilling med internationale samtidskunstnere, kurateret af Nina Saunders og Ernesto Spinelli

Kunst i kontekst er titlen på et omfattende udstillings- og forskningsprojekt over flere år, der gennem fire udstillinger forbinder billedkunsten med hverdagslivet og sætter oplevelsen af kunst ind i forskellige videnskabelige perspektiver.
Kunstudstillinger præsenterer i almindelighed billedkunst i et kunsthistorisk, kunstvidenskabeligt eller tematisk perspektiv. Med projektet Kunst i kontekst undersøges det, hvordan publikum modtager kunst, når den i stedet bliver præsenteret med rod i forskellige videnskabelige områder, som billedkunsten har været nært forbundet med gennem kunstens historie. I modsætning til kunstvidenskaben dækker disse videnskaber hver især over områder, som vi alle har erfaringer med. Kunsten bliver således i dette projekt  præsenteret i sammenhænge, der refererer direkte til den enkelte museumsgæsts daglige liv.
Hvor kunsten i de tre tidligere udstillingsprojekter er blevet sat i forbindelse med det religiøse og åndelige, med sprog og tænkning og med naturens elementer, bringes den i den fjerde og sidste udstilling nu i nærkontakt med menneskets eksistens og mentale liv.
Udstillingen, der fylder hele museets særudstillingsareal, kurateres af den anerkendte dansk-engelske kunstner Nina Saunders og professor i eksistentiel psykoterapi Ernesto Spinelli. Fra hvert deres faglige udgangspunkt har de i fællesskab udvalgt og sammensat en lang række værker af internationale samtidskunstnere.
Museets forskerteam vil i forbindelse med udstillingen undersøge både den særlige kurateringsproces og publikums oplevelser af resultatet.


ESBJERG KUNSTMUSEUM • HAVNEGADE 20 • DK-6700 ESBJERG • T +45 7513 0211 • INFO@ESKUM.DK • ÅBENT TIRS - SØN 10-16.